Nyhetsbrevside

focus-info TANNONS 400x100

colosseumannonse-kj-endo-perioramme-350x110

Dette er en start på noen råd vi gjerne gir dere, og det kommer mye mer. Nå starter sommerferien, og rådene kan være så viktige at vi distribuerer innholdet etter hvert. Dette vi trolig munne ut i en artikkel i Focus :-)

29.mai 2017: Distribusjonen gir raskere enn vi hadde regnet med denne gangen:-) Vi er litt “bakpå” med underlagsinformasjon, men jobber for at det ikke skal ta for lang tid: Informasjon sendes på nyhetsbrev, og legges ut på Tannhjulet.

Kliniske studier som sponses av farmasøytisk industri har trolig mer fordelaktige funn og konklusjoner enn studier som ikke sponses av farmasøytisk industri. Det viser en Cochrane-oversikt. (20170510)

HOD fratar Helsedirektoratet ansvaret for Medisinsk utstyr. Dette kan bety at tannfyllingsmaterialer blir tatt mer på alvor med hensyn til innholdsstoffer, produksjonssted og ansvar. Det betyr mer focus på PASIENTSIKKERHET.

Risikoen for å få en sårinfeksjon etter en operativt inngrep reduseres betraktelig når man impregnerer operasjonstråden med det bakteriehemmende stoffet triklosan.

20170220 Focus_nyhetsbrev_landing 100x150

Denne siden er kommunikasjonsplattformen mellom Focus/Tannhjulet og våre kolleger. Viktige saker som angår den praktiserende tannlege legger vi her, og siden linkes opp fra våre Nyhetsbrev som vi månedlig sender til landets tannleger.

20170622

Kjære Kollega:
Som allerede nevnt, “Focus vår 2017” ble tidligere denne måneden mottatt av alle de vi har adresser til. Har du ikke fått, send oss adresse på e-post eller SMS.

2017FTV Virus paa PC 1s ill kuttet 200x180

Vi skal forsøke å kommentere artiklene; spesielt de artikler vi får henvendelser om: Det gjelder bl.a. artikkelen om “Virusangrep på PC’en”, der vi beskriver selvopplevd hendelse. I etterkant har det vært flere henvendelser om hva som egentlig skjedde og hvordan vi kunne unngått at PC’en vår ble hacket, samt at flere har ringt og bekreftet at de har fått sin maskin hacket – og hva de gjorde. Den verste opplevelsen hadde et større tannlegekontor der serveren ble hacket. Basert på det vi skrev og etterpåkontakt med dyktige programmerere skal jeg modifisere det praktiske rådet (som likevel ikke er feil i ettertid): Men det som gjelder NÅ er altså at det billigste og beste alternativet først og fremst er å oppdatere til Windows 10 (alle sier at det gjøres). Den innebygde antivirus i Windows 10, Windows Defender, ansees å være både god og tilstrekkelig. Og gratis for Win10, slik at du ikke trenger å betale for en Kaspersky-løsning. Hvis du i tillegg bruker Gmail og passer på hva du åpner, skal du være godt rustet til å unngå virus på maskinen din. Husk likevel at de beste ekspertene sier at “dette  skjer selv den beste”, slik at rådet om Dropbox + versjonsbackup fremdeles er veldig viktig og riktig. Bruk sommeren til å få dette iorden.

2017FTV kliniske bilder artikkel ill 200x140

I artikkelen “Kliniske bilder, kvalitet og dokumentasjon” viser vi hvordan kvalitet på selve fotoapparetet influerer på detvi ser. I ettertid har vi fått mange som kommenterer at de har så bra intraoralt kamera at de kan se både frakturlinjer og inngang til “skjulte” kanaler. Alle sier at lyskildens plassering på selve kamerahodet er vesentlig, og at ringlys er uovertruffet. Og så får vi kommentarer fra de som har mikroskop: Flere ser ikke problemet overhodet fordi mikroskopenheten inneholder et godt kamera!

Nå kan du se forskjellen i bildekvalitet på skjermen, denne linken

hona og egget 150x84

Pasientsikkerhet: Er det likegyldig hvem som sponser klinisk forskning?

Til venstre ser du et nyhetsoppslag som forteller at produsentene har mye bedre resultat på sine tester enn nøytrale forskere og forskningsinstitusjoner. Dette er et viktig tema for tannleger med tanke på hva vi legger igjen inne i munnen på pasientene våre. Nå kommer uavhengig forskning  som viser høye utslipp av monomerer i tannfyllingsmaterialer. Det store paradoks er at ikke bare er tannfyllingsmaterialer klassifisert som “medisinsk utstyr”, men attpå til i en klasse som regnes som ufarlig: “Noen” har sagt at tannfyllingsmaterialer ikke kommer i kontakt med blodbanen! Den diskusjonen må vi ta opp nå som ansvaret for “Medisinsk utstyr” skal overføres til Legemiddelverket. DEN artikkelen finner du også på ventresiden her.

ZERO DAYS

Denne filmen MÅ du se: Skikkelig spennende film om internasjonal hacking.  

På denne Tannhjul-siden finner du også de 2 siste webinar fra Niom.

Fin sommerlektyre:_)

Fremover vil det bli publisert en rekke spennende artikler. Kanskje du vil synes det er spennende å se innom “Tannhjulet” iblant?:-) Du finner alle nyheter fra forsiden.

 

Jeg ønsker alle sammen en riktig god sommer.Kaare 2014 portrett 75x60 LRjpg

Kjære Kollega

Nyhetsbrev 23. april2017

IFhand 100x90

IF-forsikringsreklame til pasienter på innkallingstråd SMS
Vi har fått svar fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus: “Saksforholdet virker noe usikkert og vi finner ikke grunnlag for tilsynsmessig oppfølging av saken. Men, vi tar det med oss i videre tilsynsvirksomhet…”

Vi venter spent på svar på henvendelse gjort til Generalsekretæren i Tannlegeforeningen…

En kollega har skrevet utførlig til oss om bl.a. utbetalingsrutiner og tilbakebetalingsproblematikk vedrørende HELFO-refusjoner. Vi oppdaterer fortløpende på nyhetsbildet på forsiden av tannhjulet, og utarbeider en artikkel til HELFO / HDIR.  Så følg gjerne med.

2016-kaare-beste-bilde-75x87-lrJeg ønsker alle en riktig god start på våren.

Med vennlig hilsen tannlege Kaare Mathiesen

Påskelitteraturen Påsken 2017

Kjære kollega:

Som nevnt i e-posten har Regjeringen nå fremmet: Prop. 84 S (2016-2017), Ny inndeling av regionalt folkevalgt nivå. Vår påvirkning er begrenset, men for dere som ønsker å være orientert, er det lagt inn noen  artikler nedenfor.

“Anbudsinnbydelse fra Oslo kommune, Tanntekniske arbeider” er derimot mer interessant, og mulighetene for å påvirke er tilstede dersom de involverte parter, ansatte tannleger og tannteknikere, kan samarbeide. Dersom en assistenttannlege (les: “leietannlege”) instrueres til å bruke en bestemt leverandør, så bør klinikkeier vurdere om det kan gi leietannlegen en uventet gunstig juridisk posisjon. . Eventuelt finne en sammenheng i de to temaene. Jeg er forresten veldig interessert i å høre kollegers erfaringer med “tvangstannteknikk” i de forskjellige fylkene. Kontaktinformasjon helt nederst på siden.

Tiden går litt fort, så innimellom det å skrive, gå på kurs og møter, forsøker jeg å legge ut bilder og referat fra møter. Vær derfor innstilt på at nye artikler legges ut fortløpende på denne siden,på hovedsiden og på biblioteket. Og ikke minst endres møtekalenderen fortere enn dere tror. Jeg anbefaler dere å ta en tur til Scandefa i København 27. og 28. april: Alltid vellykket.

lenket hånd med ifJeg forsøker å nøste inn reaksjoner på det som hendte da en mengde pasienter fikk SMS med forsikringsreklame på en “tannlege”-streng: Utrolig nok går det sent, og i venstre marg her ligger en inngang til det vi hittil har gjort. Igjen ser det ut til at vi blir servert fine ord, uten at noe skjer av det vi vanlige tannleger forventer.

En kollega har gjort seg mange tanker om HELFO og ansvarsforhold ved tilbakebetaling. Vi skal følge opp både det og NPE: Les grundig om inntekter og utgifter som NPE har, hvordan gebyr/premie beregnes: Vanlige tannleger betaler 11.500 kroner i året, og noen spesialister 22.000: Av en samlet inntekt på 46 millioner slås det stort opp at det betales ut 15 mill!  Hvor er det blitt av de 31 millioner?

“Hva har NPE gjort med pengene våre” er årets Påskekrim.
Må vi be om hjelp fra detektivene i Tannlegeforeningen?

veireno og tenner 150x105 Anbudsinnbydelse på tanntekniske arbeider - Oslo kommune har lagt ut anbudsbeskrivelse på leveranse av tanntekniske arbeider. I anbudsdokumentene står det at pris vektlegges 100%: Hvordan kan det være mulig? (3.4.2017)
NPE focusver LOGO 150x137 NPE og premieinnbetalinger - NPE finansierer sin drift og utbetalinger ved at autorisert helsepersonell - og kun disse - betaler en årlig premie. Premien er obligatorisk når man tar del i behandling av pasienter. (31.3.2017)
bor og tann 150x98 Kommunene overtar ansvaret for tennene - Regjeringen fremmer nå lovforslaget overfor Stortinget om at ansvaret for tannhelsetjenesten overføres fra fylkeskommunene til kommunene. (4.april 2017)

2016-kaare-beste-bilde-75x87-lrJeg ønsker alle en riktig god Påske.
Og husk: Ta HELFO på alvor.
Du kan jo begynne med å se på “Det gule heftet”; link i venstre marg

Med vennlig hilsen tannlege Kaare Mathiesen

Vis passord Passord er feil

Mistet ditt passord?

Vis passord Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn