Nyhetsbrev juni 2017

20170622

Kjære Kollega:
Som allerede nevnt, “Focus vår 2017” ble tidligere denne måneden mottatt av alle de vi har adresser til. Har du ikke fått, send oss adresse på e-post eller SMS.

2017FTV Virus paa PC 1s ill kuttet 200x180

Vi skal forsøke å kommentere artiklene; spesielt de artikler vi får henvendelser om: Det gjelder bl.a. artikkelen om “Virusangrep på PC’en”, der vi beskriver selvopplevd hendelse. I etterkant har det vært flere henvendelser om hva som egentlig skjedde og hvordan vi kunne unngått at PC’en vår ble hacket, samt at flere har ringt og bekreftet at de har fått sin maskin hacket – og hva de gjorde. Den verste opplevelsen hadde et større tannlegekontor der serveren ble hacket. Basert på det vi skrev og etterpåkontakt med dyktige programmerere skal jeg modifisere det praktiske rådet (som likevel ikke er feil i ettertid): Men det som gjelder NÅ er altså at det billigste og beste alternativet først og fremst er å oppdatere til Windows 10 (alle sier at det gjøres). Den innebygde antivirus i Windows 10, Windows Defender, ansees å være både god og tilstrekkelig. Og gratis for Win10, slik at du ikke trenger å betale for en Kaspersky-løsning. Hvis du i tillegg bruker Gmail og passer på hva du åpner, skal du være godt rustet til å unngå virus på maskinen din. Husk likevel at de beste ekspertene sier at “dette  skjer selv den beste”, slik at rådet om Dropbox + versjonsbackup fremdeles er veldig viktig og riktig. Bruk sommeren til å få dette iorden.

2017FTV kliniske bilder artikkel ill 200x140

I artikkelen “Kliniske bilder, kvalitet og dokumentasjon” viser vi hvordan kvalitet på selve fotoapparetet influerer på detvi ser. I ettertid har vi fått mange som kommenterer at de har så bra intraoralt kamera at de kan se både frakturlinjer og inngang til “skjulte” kanaler. Alle sier at lyskildens plassering på selve kamerahodet er vesentlig, og at ringlys er uovertruffet. Og så får vi kommentarer fra de som har mikroskop: Flere ser ikke problemet overhodet fordi mikroskopenheten inneholder et godt kamera!

Nå kan du se forskjellen i bildekvalitet på skjermen, denne linken

hona og egget 150x84

Pasientsikkerhet: Er det likegyldig hvem som sponser klinisk forskning?

Til venstre ser du et nyhetsoppslag som forteller at produsentene har mye bedre resultat på sine tester enn nøytrale forskere og forskningsinstitusjoner. Dette er et viktig tema for tannleger med tanke på hva vi legger igjen inne i munnen på pasientene våre. Nå kommer uavhengig forskning  som viser høye utslipp av monomerer i tannfyllingsmaterialer. Det store paradoks er at ikke bare er tannfyllingsmaterialer klassifisert som “medisinsk utstyr”, men attpå til i en klasse som regnes som ufarlig: “Noen” har sagt at tannfyllingsmaterialer ikke kommer i kontakt med blodbanen! Den diskusjonen må vi ta opp nå som ansvaret for “Medisinsk utstyr” skal overføres til Legemiddelverket. DEN artikkelen finner du også på ventresiden her.

ZERO DAYS

Denne filmen MÅ du se: Skikkelig spennende film om internasjonal hacking.  

På denne Tannhjul-siden finner du også de 2 siste webinar fra Niom.

Fin sommerlektyre:_)

Fremover vil det bli publisert en rekke spennende artikler. Kanskje du vil synes det er spennende å se innom “Tannhjulet” iblant?:-) Du finner alle nyheter fra forsiden.

 

Jeg ønsker alle sammen en riktig god sommer.Kaare 2014 portrett 75x60 LRjpg

Vis passord Passord er feil

Mistet ditt passord?

Vis passord Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn